Direktlänk till inlägg 5 november 2020
En otroligt saftig och god kaka med en fantastisk smakkombination av apelsin och choklad.
Recept på denna underbara kaka
3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 gram smör eller margarin
1 stor apelsin.
3 msk kakao
Valfri sockerkaksform.
Smält smöret och vispa ihop ägg och socker luftigt och poröst.
Tillsätt smöret.
Riv det yttersta av skalet på apelsinen och pressa ur all saft och blanda ner i smeten.
Blanda i mjöl och bakpulver.
Häll i 2/3 i formen.
Fyll på 3 msk kakao i sista 1/3 och blanda väl och häll sedan ner det i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min på 175 grader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|