Direktlänk till inlägg 10 december 2020

Spröda saffranskorpor.

Av Madeleine - 10 december 2020 05:24

Då jag inte tål nötter eller mandel får jag oftast kämpa på med att göra om recept.

Dessa mandelskorpor har jag bakat ett par år nu och dom får högsta betyg av dom som smakat ?

100g smör eller margarin
1g saffran (2 pkt)
2 ägg
1,5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader.

Mortla saffran med lite socker och smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och saffransocker med elvisp.

Häll i det smälta smöret medans du fortfarande vispar, tillsätt bakpulver och mjöl till en kladdfri koncistens (tänk play doh lera ?)

Forma 2-3 st korvar och platta till dom lite lätt, och placera plåten i mitten av ugnen i 25 minuter.

Ta ut plåten och sänk temperaturen på ugnen till 125 grader.

Skär upp skorporna med en riktigt vass kniv i ca 1,5 cm tjocka skivor och placera på plåten.

Ställ in plåten i mitten avugnen i 15 minuter, stäng därefter av värmen, men låt plåten stå kvar i minst 3-4 timmar.
(Över natten fungerar jättebra)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - 19 december 2020 19:22

Testade att göra kanelbullar i långpanna, i kanel/smör fyllningen innehöll även philiadelpia ost ? För att göra dessa goda kanelbullar behöver du följande. 200-225 grader i ca 20-22 min Deg: 50g jäst 5 dl mjölk 150g smör/margarin (smält) 1...

Av Madeleine - 12 december 2020 17:10

Testade att baka saffranbröd i långpanna idag och slå på en sockerlag då den togs ut ur ugnen! Wow säger jag bara, så saftig och god men framförallt enkel att göra. 225 grader 20-22 min 50g jäst 4 dl mjölk 1 dl grädde 150 gram smör (eller...

Av Madeleine - 8 december 2020 04:35


Så gott och så enkelt att göra. Receptet nedan brukar bli 4 st brödkakor för mig då jag gillar bröden lite större. Dom håller sig även fina till dagen efter i en plastpåse och dom går bra att frysa. Recept: 50g smör eller margarin (rumsvarmt?...

Av Madeleine - 6 december 2020 19:22


Alltså dessa småkakor, så fantastisk goda att äta som dom är eller att doppa i glögg ? 125g smör eller margarin rumsvarmt250g vetemjöl125g strösocker1 tsk vanilj socker1 ägg1 ägg gula1 pkt saffranEv lite gul karamellfärgMortla saffran med lite s...

Av Madeleine - 3 december 2020 05:09


Efter provat olika recept av saffranbollar har jag känt att det saknas någoti dessa.Jag har provat lite fram och tillbaka för att hitta det perfekta receptet.Och det är nu gjort, dom smälter i munnen och har en härlig saffransmak ?? Tips, provsm...

Ovido - Quiz & Flashcards