Direktlänk till inlägg 26 november 2020
Nog de saftigaste lussebullar jag gjord, visst dom blev lite kladdiga, men inte ett dugg torra, inte ens efter 2 dagar i skafferiet.
Super smidiga att göra då man slipper göra varje lussebulle var för sig.
150g smör (eller margarin)
5 dl röd mjölk
250g kvarg
1 ägg (stort)
50g jäst
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 pkt saffran
14-18 dl vetemjöl
Fyllning:
300g smör (eller margarin) rummsvarmt.
2.5 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker
Sockerlag:
1 dl vatten
1 dl socker
* mortla saffran och 1 msk strösocker, smält smöret och smula ner jästen i en bunke.
När smöret är smält tillsätt saffranoch mjölk, värm till 37 grader.
* slå degspadet över jästen och lös upp, tillsätt socker, salt, kvarg och ägget och vetemjölet.
Knåda in nästan allt mjöl i degen så den släpper från bunkens kanter.
Jag kör i maskin ca 5 minuter.
Låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Undertiden degen jäser vispa samman fyllningen luftig.
Och koka ihop sockerlagen så den hinner svalna, bullar ska penslas med detta direkt dom kommer ut ur ugnen.
När degen är färdigjäst ta upp den på mjölat underlag och kavla ut halva degen till en rektangel.
Bred på vaniljfyllningen över halva degen och rulla sedan ihopp den bredda delen.
Vänd sedan degen upp och ned och bred andra sidan med vaniljfyllningen och rulla ihopp degen.
Skär bort de ojämna kanterna och dela därefter rullen i ca 3 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
Låt jäsa i ca 35 minuter
Starta ugnen på 250g över/under värme
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
Pensla bullarna med sockerlag direkt då dom kommer ur ugnen och pensla med sockerlag.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|