Direktlänk till inlägg 26 november 2020

Saftiga och snabba lussebullar med vaniljfyllning.

Av Madeleine - 26 november 2020 06:07

Nog de saftigaste lussebullar jag gjord, visst dom blev lite kladdiga, men inte ett dugg torra, inte ens efter 2 dagar i skafferiet.

Super smidiga att göra då man slipper göra varje lussebulle var för sig.

150g smör (eller margarin)
5 dl röd mjölk
250g kvarg
1 ägg (stort)
50g jäst
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 pkt saffran
14-18 dl vetemjöl

Fyllning:
300g smör (eller margarin) rummsvarmt.
2.5 dl strösocker
6 tsk vaniljsocker

Sockerlag:
1 dl vatten
1 dl socker

* mortla saffran och 1 msk strösocker, smält smöret och smula ner jästen i en bunke.
När smöret är smält tillsätt saffranoch mjölk, värm till 37 grader.

* slå degspadet över jästen och lös upp, tillsätt socker, salt, kvarg och ägget och vetemjölet.
Knåda in nästan allt mjöl i degen så den släpper från bunkens kanter.
Jag kör i maskin ca 5 minuter.

Låt jäsa i 45 minuter under bakduk.

Undertiden degen jäser vispa samman fyllningen luftig.
Och koka ihop sockerlagen så den hinner svalna, bullar ska penslas med detta direkt dom kommer ut ur ugnen.

När degen är färdigjäst ta upp den på mjölat underlag och kavla ut halva degen till en rektangel.

Bred på vaniljfyllningen över halva degen och rulla sedan ihopp den bredda delen.

Vänd sedan degen upp och ned och bred andra sidan med vaniljfyllningen och rulla ihopp degen.

Skär bort de ojämna kanterna och dela därefter rullen i ca 3 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.

Låt jäsa i ca 35 minuter

Starta ugnen på 250g över/under värme

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.

Pensla bullarna med sockerlag direkt då dom kommer ur ugnen och pensla med sockerlag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - 19 december 2020 19:22

Testade att göra kanelbullar i långpanna, i kanel/smör fyllningen innehöll även philiadelpia ost ? För att göra dessa goda kanelbullar behöver du följande. 200-225 grader i ca 20-22 min Deg: 50g jäst 5 dl mjölk 150g smör/margarin (smält) 1...

Av Madeleine - 12 december 2020 17:10

Testade att baka saffranbröd i långpanna idag och slå på en sockerlag då den togs ut ur ugnen! Wow säger jag bara, så saftig och god men framförallt enkel att göra. 225 grader 20-22 min 50g jäst 4 dl mjölk 1 dl grädde 150 gram smör (eller...

Av Madeleine - 10 december 2020 05:24

Då jag inte tål nötter eller mandel får jag oftast kämpa på med att göra om recept.Dessa mandelskorpor har jag bakat ett par år nu och dom får högsta betyg av dom som smakat ? 100g smör eller margarin1g saffran (2 pkt)2 ägg1,5 dl strösocker6 dl ...

Av Madeleine - 8 december 2020 04:35


Så gott och så enkelt att göra. Receptet nedan brukar bli 4 st brödkakor för mig då jag gillar bröden lite större. Dom håller sig även fina till dagen efter i en plastpåse och dom går bra att frysa. Recept: 50g smör eller margarin (rumsvarmt?...

Av Madeleine - 6 december 2020 19:22


Alltså dessa småkakor, så fantastisk goda att äta som dom är eller att doppa i glögg ? 125g smör eller margarin rumsvarmt250g vetemjöl125g strösocker1 tsk vanilj socker1 ägg1 ägg gula1 pkt saffranEv lite gul karamellfärgMortla saffran med lite s...

Ovido - Quiz & Flashcards