Direktlänk till inlägg 19 december 2020
Testade att göra kanelbullar i långpanna, i kanel/smör fyllningen innehöll även philiadelpia ost ?
För att göra dessa goda kanelbullar behöver du följande.
200-225 grader i ca 20-22 min
Deg:
50g jäst
5 dl mjölk
150g smör/margarin (smält)
1,5 dl stösocker
1 tsk salt
1 msk kardemumma
1 ägg
12-14 dl vetemjöl
75g smält smör att pensla med.
Pärlsocker
Fyllning:
200g smör/margarin rumstemp
100g philiadelpia ist
4-5 msk kanel
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
Sockerlag
3 dl strösocker
2 dl vatten
- smält smöret och häll i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader)
Slå i degbunke och smula i jästen och rör tills den löst sig.
- knäck i ägget och tillsätt mjölet och arbeta ihop en smidig deg som släpper fint från bunken. Kör ca 5 min i maskin.
- låt jäsa i 20 minuter.
- vispa ihopp fyllningen och smält smöret, smörj bakplåten.
- ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lnnan du kavlar ut degen i samma storlek som plåten.
- bred på fyllningen i ett tjockt lager och vik sedan in 1/3 del från ena kortsidan och sedan från andra sidan så det kommer omlott.
- lyft över i långpannan och tryck ut degen så den täcker hela plåten.
Klipp lite random i hela degen och därefter penslar du med smöret och häller på pärlsockret.
- låt degen jäsa i 30 minuter, starta ugnen på 225 grader och gör sockerlagen.
- grädda i mitten av ugen i 20-22 minuter tills bullen har fin färg.
- direkt då du tar plåten ur ugnen, slå försiktigt sockerlagen över hela bullen och låt den svalna i plåten under bakduk.
- skär upp i lagom stora bitar du bullen är sval.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|