Direktlänk till inlägg 12 december 2020

Wow, wow & wow! Världens saftigaste och enklaste saffranbröd!

Av Madeleine - 12 december 2020 17:10

Testade att baka saffranbröd i långpanna idag och slå på en sockerlag då den togs ut ur ugnen!

Wow säger jag bara, så saftig och god men framförallt enkel att göra.

225 grader 20-22 min

50g jäst
4 dl mjölk
1 dl grädde
150 gram smör (eller margarin)
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 dl russin
1 g saffran (2 förpackningar)
12-14 vetemjöl

Pensling
50-75g smör eller margarin
Pärlsocker

Sockerlag
2 dl vatten
3 dl strösocker.

Lägg russinen i blöt i varmt vatten.

Smält smöret, undertiden mortla saffran med liteav sockret.
Smula jästen i bunken och häll mjölk samt grädde över smöret och värm till ca 37 grader.

Häll degvätskan över jästen och rör tills det är löst. Blanda i mjöl, socker inkl det med saffran.
Slå av russin och häll i, häll i mjöl tills degen är precis kladdfri.

Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i 15 minuter.
Smält undertiden smöret till penslingen

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ur luften och lägg den på en smord ungsplåt och tryck/kavla ut den så degen täcker hela plåten.
Klipp radom över hela degen (se bild nedan).

Pensla ordentligt med smöret och sedan sätter du på pärlsockret.

Låta jäsa 30 min, och starta ugnen på 225 grader. Koka sockerlagen.

Grädda i mitten av ugnen i 20-22 minuter, direkt då kakan tas ur ugnen slår du försiktigt sockerlagen över hela kakan och låter kakan sedan svalna i formen och suga åt sig all vätska.

När kakan är klar, dela den i lagom stora portionsbitar.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - 19 december 2020 19:22

Testade att göra kanelbullar i långpanna, i kanel/smör fyllningen innehöll även philiadelpia ost ? För att göra dessa goda kanelbullar behöver du följande. 200-225 grader i ca 20-22 min Deg: 50g jäst 5 dl mjölk 150g smör/margarin (smält) 1...

Av Madeleine - 10 december 2020 05:24

Då jag inte tål nötter eller mandel får jag oftast kämpa på med att göra om recept.Dessa mandelskorpor har jag bakat ett par år nu och dom får högsta betyg av dom som smakat ? 100g smör eller margarin1g saffran (2 pkt)2 ägg1,5 dl strösocker6 dl ...

Av Madeleine - 8 december 2020 04:35


Så gott och så enkelt att göra. Receptet nedan brukar bli 4 st brödkakor för mig då jag gillar bröden lite större. Dom håller sig även fina till dagen efter i en plastpåse och dom går bra att frysa. Recept: 50g smör eller margarin (rumsvarmt?...

Av Madeleine - 6 december 2020 19:22


Alltså dessa småkakor, så fantastisk goda att äta som dom är eller att doppa i glögg ? 125g smör eller margarin rumsvarmt250g vetemjöl125g strösocker1 tsk vanilj socker1 ägg1 ägg gula1 pkt saffranEv lite gul karamellfärgMortla saffran med lite s...

Av Madeleine - 3 december 2020 05:09


Efter provat olika recept av saffranbollar har jag känt att det saknas någoti dessa.Jag har provat lite fram och tillbaka för att hitta det perfekta receptet.Och det är nu gjort, dom smälter i munnen och har en härlig saffransmak ?? Tips, provsm...

Ovido - Quiz & Flashcards