Direktlänk till inlägg 8 december 2020

Stekpannebröd.

Av Madeleine - 8 december 2020 04:35

Så gott och så enkelt att göra.

Receptet nedan brukar bli 4 st brödkakor för mig då jag gillar bröden lite större.
Dom håller sig även fina till dagen efter i en plastpåse och dom går bra att frysa.

Recept:

50g smör eller margarin (rumsvarmt?
4,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl mjölk.

Blanda ihop smör, mjöl, salt och bakpulver och tillsätt därefter mjölken och arbeta ihopp degen.

Värm en gjutjärnspanna (eller vanlig stekpanna) och häll upp degen på väldigt litet mjölad bakduk, dela degen i 4 lika stora degar och kavla ut rätt tunt och nagga med gaffel.

Lägg ner i en het panna och nagga lite till med gaffeln, grädda brödet 2-4 minuter per sida.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Madeleine - 19 december 2020 19:22

Testade att göra kanelbullar i långpanna, i kanel/smör fyllningen innehöll även philiadelpia ost ? För att göra dessa goda kanelbullar behöver du följande. 200-225 grader i ca 20-22 min Deg: 50g jäst 5 dl mjölk 150g smör/margarin (smält) 1...

Av Madeleine - 12 december 2020 17:10

Testade att baka saffranbröd i långpanna idag och slå på en sockerlag då den togs ut ur ugnen! Wow säger jag bara, så saftig och god men framförallt enkel att göra. 225 grader 20-22 min 50g jäst 4 dl mjölk 1 dl grädde 150 gram smör (eller...

Av Madeleine - 10 december 2020 05:24

Då jag inte tål nötter eller mandel får jag oftast kämpa på med att göra om recept.Dessa mandelskorpor har jag bakat ett par år nu och dom får högsta betyg av dom som smakat ? 100g smör eller margarin1g saffran (2 pkt)2 ägg1,5 dl strösocker6 dl ...

Av Madeleine - 6 december 2020 19:22


Alltså dessa småkakor, så fantastisk goda att äta som dom är eller att doppa i glögg ? 125g smör eller margarin rumsvarmt250g vetemjöl125g strösocker1 tsk vanilj socker1 ägg1 ägg gula1 pkt saffranEv lite gul karamellfärgMortla saffran med lite s...

Av Madeleine - 3 december 2020 05:09


Efter provat olika recept av saffranbollar har jag känt att det saknas någoti dessa.Jag har provat lite fram och tillbaka för att hitta det perfekta receptet.Och det är nu gjort, dom smälter i munnen och har en härlig saffransmak ?? Tips, provsm...

Ovido - Quiz & Flashcards