Direktlänk till inlägg 5 november 2020
Dessa ger en smak av barndomen då jag är född på 70-talet.
Då bakades dessa i var hus i långpanna.
Recept kokosmums
6 st gelantinblad
1 äggvita
0,75 dl florsocker
4,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokande vatten
Karamel/hushållsfärg
Kokosflingor (en påse)
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Blanda ihop det kalla vattnet, äggvitan, florsocker, strösocker lite lätt i en stor bunke/degskål.
3. Ta av det kokande vattnet, krama ur gelantinbladen och lös dom i det varma vattnet.
4. Slå ner gelantinvattnet i bunken med övriga ingredienser och tillsätt karamelfärgen.
5. Vispa med maskin i 25 minuter (jag kör i assistent)
6. Ta fram en ungsform på ca 35*25 cm (+/- någon cm är ingen fara)
7. Täck botten med ett tunt lager kokos, när skummet är klart täcker du kokosen försiktigt, jag klickar ut med en slev och brer sedan ut med en slickepot. Strösla över kokos
8. Ställ in i kylen minst 4 timmar, jag brukar alltid låta den stå över natten.
9. Skär upp i lagom stora bitar och vänd alla snittkanter i kokos.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|